به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، انتخاب رئیس و هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری نظر به اهمیت آن، در رسانههای معتبر خارجی نیز بازتاب داشت.
خبرگزاری فرانسه در پوشش خبر این اتفاق، نوشت که «مجلس خبرگان رهبری در تهران، روز سهشنبه آیتالله اصولگرای تندرو، احمد جنتی 90 ساله را برای ریاست برگزید».
خبرگزاری فرانسه با اشاره به میزان آراء نامزدان ریاست مجلس خبرگان و حصول آیتالله جنتی به 51 و آیتالله محمود هاشمی شاهرودی به 13 و آیتالله ابراهیم امینی به 21 رأی، نوشت که «مجلس خبرگان رهبری، هیئتی ذینفوذ در نظام ایران، شامل رجال دینی میشود که مامور تعیین رهبر و نظارت بر عملکرد او و حتی برکناری وی هستند».
خبرگزاری فرانسه نوشت: اصلاحطلبان و اعتدالگرایانِ حامی حسن روحانی رئیسجمهور و اکبر هاشمی رئیس جمهوری پیشین (که هر دو عضو مجلس هستند) برای انتخاب آیتالله امینی که راه آیتالله جنتی را سد کند، تلاش خود را کردند.
این خبرگزاری غربی با اشاره به تلاش «ائتلاف احزاب اعتدالگرا و اصلاحطلب در انتخابات 26 فوریه» (7 اسفند 94) و درخواست آنان از حامیانشان برای حضور در انتخابات «با هدف رأی نیاوردن دو اصولگرای تندرو دیگر یعنی آیتالله محمد یزدی و و آیتالله محمد تقی مصباح یزدی» نوشت: این انتخاب [امروز] موضع جنتی را تقویت میکند.
خبرگزاری فرانسه افزود: آن دو (یزدی و مصباح) شکست خوردند و جنتی با اختلاف ناچیزی در تهران رأی آورد. (اما) این انتخاب (امروز) موضع جنتی را که ریاست شورای نگهبان را نیز بر عهده دارد و ماموریتش نظارت بر انتخابات و احراز صحت آن طبق قوانین پارلمان است، تقویت میکند.
خبرگزاری فرانسه در پایان ضمن یادآوری سخن رهبر انقلاب اسلامی در اسفند ماه گذشته که گفت «مجلس خبرگان انقلابی باقی میماند و انقلابی فکر میکند و انقلابی حرکت میکند» نوشت: انتخاب جنتی [برای ریاست خبرگان] نشان میدهد که محافظهکاران [اصولگرایان] بر خلاف شکست یزدی و مصباح یزدی، به شکلی وسیع بر مجلس خبرگان جدید سیطره دارند.
اولین جلسه دوره پنجم خبرگان رهبری امروز سهشنبه برگزاری و برای انتخاب رئیس و هیئت رئیسه رأی گیری شد.
بر اساس آراء جلسه روز سهشنبه، از 86 رأی اخذ شده آیتالله احمد جنتی 51 رأی، آیتالله ابراهیم امینی 21 رأی و آیتالله سیدمحمود هاشمی شاهرودی 13 رأی کسب کردند. همچنین یک رای باطل محسوب شد.
آیتالله یزدی در دور قبل با 47 رأی رئیس مجلس خبرگان شده بود و هاشمی رفسنجانی با 24 رأی از ریاست مجلس خبرگان باز مانده بود.
نظر شما